В месеца на психичното здраве - октомври, специалистите от “Фондация за живота

...
В месеца на психичното здраве - октомври, специалистите от “Фондация за живота
Коментари Харесай

Стартира инициатива “С теб сме!”, организирана от “Фондация за живота”

В месеца на психологичното здраве - октомври, специалистите от “Фондация за живота ” насочват вниманието към околните на подвластни.

Есента е един от интервалите, когато ескалира използването на субстанции, заради психическата неустойчивост на хората - тогава се ускоряват депресивните, тревожните и личностовите разстройства. За един непосредствен на подвластен, който също страда от някое от тези положения, казусът е двоен - от една страна да се оправи със личното си положение, от друга да се оправи с провокациите от ескалиращата приложимост, пишат през днешния ден от фондацията.

В подтекста на лекуването на зависимости, вниманието обичайно се концентрира върху самите подвластни, като в същото време се подценяват характерните потребности на техните близки. Особено наранени са дамите – майки, съпруги и партньорки, които постоянно първи търсят помощ. Те страдат освен от следствията на зависимостта, само че и от своята съзависимост. Техните лични потребности за прочувствена резистентност и развиване на лични тактики за справяне постоянно остават на назад във времето. 

Според публични данни в България има 20 000 - 30 000 хероиново подвластни, 200 000 - 300 000 алкохолно подвластни, а от декември 2022 до юни 2023 година, 11 500 души са подали заявление за регистриране в регистъра на Национална агенция за приходите за хазартно уязвими лица. Всеки подвластен визира живота на най-малко още четирима души към себе си. Това значи, че повече от милион и половина Българи страдат от следствията от живот със подвластен, припомнят от  “Фондация за живота ”.

Инициатива им " С теб сме "  включва няколко действия:

Безплатен онлайн семинар за близки на подвластни на тематика " Как да стимулирам подвластния да се лекува? "  ще се организира на 4 октомври.

Функционира канал “Отговори за зависимостите - споделят експертите на “Фондация за живота ”, в който ще се обърне внимание на въпроси като:

Колко трае лекуването на зависимостта?

Какви са вариантите за лекуване в България?

Как да разпознаваме и да се оправяме с операциите на подвластния?

Безплатна телефонна линия за съвещания на близки на подвластни също е отворена всеки работен ден от 8:30 - 17:30. На този телефон околните могат да получат отговори на разнообразни въпроси, като да вземем за пример - по какъв начин могат да стимулират подвластния да се лекува, какви са вариантите за лекуване в България и др. Номерът на телефонната линия е 0877 708 708.

Председателката на “Фондация за живота ” Милена Петрова е съосновател на три лечебни центъра за лекуване на зависимости в България - “Свобода ”, “Само през днешния ден ” и “Свети Йоан Рилски ”. Активни участници в акцията ще бъдат Тодор Желязков и Магдалена Илиева - експерти с дълготраен опит в лекуването на зависимости, в работата с близки на подвластни, водещи на разнообразни семинари, образования и лечебни групи. В акцията ще вземат присъединяване и консултантите от “Фондация за живота ” Петьо Христов, Траян Владимиров и Юлиан Керимов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР